Ondernemers en Particulieren

Vakkundig houtworm bestrijden

zondag, 7-10-2018  

Houtworm is een naar gegeven en een gevaar voor je huis en je meubelen. Houtworm bestrijden doe je echter niet zomaar, daar heb je een vakman bij nodig. Het is belangrijk dat er iemand bij komt die verstand heeft van houtworm en weet wat je kunt doen om tegen te gaan.

Houtworm bestrijden om de gevolgen te voorkomen

Houtworm is niet één soort beestje, maar het is een containerbegrip voor larven van allerlei houtwormkevers. De boktor is er zo één. Deze larven eten hout en doen dit vaak binnenshuis. Het maakt ze daarbij niet uit of ze aan je meubels knagen of aan de houten constructie van je dak. Je kunt herkennen of je last hebt van houtworm wanneer

  • Je hout hebt met kleine gaatjes erin
  • Kleine beetjes zaagsel rondom het houdt ligt
  • Er kleine wormpjes uit het hout steken
  • Er kevers in de buurt van houtwerk rondlopen

De houtworm is te herkennen aan een bruine kop en grijs tot beige gekleurd lichaam dat geribbeld en licht transparant is. Wanneer je last hebt van een plaag, dan kan dit enorme gevolgen hebben voor je huis. Houtworm bestrijden is dan ook de enige manier om dit tegen te gaan. Een vakman om houtworm te bestrijden is te vinden via Beestjes Kwijt. Op de website beestjeskwijt.be tref je de nodige informatie over houtworm aan. Hier is ook een telefoonnummer te vinden, waarmee je snel een vakman in jouw omgeving kunt bereiken die houtworm bestrijden vaker heeft gedaan. Het zelf bestrijden van houtworm is namelijk onbegonnen werk. Professionele hulp is dus belangrijk.

Hoe de bestrijding in zijn werk gaat

In veel gevallen woont er altijd wel een vakkundig ongediertebestrijder in de buurt die weet wat er bij deze klus komt kijken en hoe je te werk moet gaan wil je houtworm bestrijden. Een vakman zal zichzelf tijdens het houtworm bestrijden altijd beschermen door middel van een masker en speciale kleding, omdat wordt gewerkt met giftige middelen. Vraag dan ook advies om jezelf te kunnen beschermen en wat je moet doen na de bestrijding. Over het algemeen wordt geadviseerd om je huis één a twee dagen niet te betreden. De dampen van het bestrijdingsmiddel zijn giftig en mogen niet ingeademd worden. Daarom is het zaak om bij thuiskomst het huis eerst goed te ventileren en alle dampen te laten vervliegen. De ongediertebestrijder weet vaak te vertellen met welk soort insect je te maken hebt. Daar past hij zijn bestrijdingsmethode op aan. Sommige houtwormen zitten dieper dan andere soorten en bij een grote plaag heb je effectieve middelen nodig om houtworm te bestrijden. Er wordt daarom niet alleen naar de probleemgebieden gekeken, maar ook naar het hout in de directe omgeving. Wanneer niet alle houtworm direct bestreden wordt, dan kan het probleem terug komen op andere plekken in je woning en dan ben je eigenlijk nog geen stap verder gekomen. De vakman zal daarnaast zowel bewerkt als onbewerkt hout bekijken. Hier zit verschil tussen en het vraagt ieder zijn eigen behandelmethode, waarbij bepaalt moet worden of er wel of niet eerst geschuurd moet worden, voordat het hout kan worden aangepakt. Daarnaast moet het hout eerst schoongemaakt worden en vrij van stof zijn. Houtworm bestrijden kun je dus snel en eenvoudig doen via Beestjes Kwijt. Het is altijd mogelijk om eerst telefonisch advies in te winnen of vrijblijvend een offerte aan te vragen. Wel is het belangrijk om snel na constatering van de houtworm over te gaan tot bestrijding. Vergeet niet dat de kosten van de bestrijding van houtworm niet opwegen tegen de kosten van het ongedaan maken van de schade die de houtworm heeft aangericht.


Comments are closed.