Vakantie en Recreatie

Een top vakantie in Alaska om nooit te vergeten

zondag, 8-1-2017  

Af en toe heb je van die momenten in je leven die je altijd bijblijven. Het kunnen in principe hele kleine simpele momenten zijn waarvan je niet weet waarom je je die nog kunt herinneren. Maar je hebt ook momenten of ervaringen die zoveel indruk maken, die worden als het ware in je geheugen gegrift. Als je bijvoorbeeld voor het eerst de oceaan ziet, dat kan een hele indrukwekkende ervaring zijn. Het kan ook zijn dat je dit helemaal niet als indrukwekkend ervaart. Iedereen wordt natuurlijk door andere zaken geraakt. Een vakantie in Alaska is voor veel mensen iets om nooit te vergeten. De reden waarom een vakantie in Alaska iets is om nooit te vergeten is natuurlijk het feit dat de natuur erg imposant is en je kunt er ook heel veel verschillende dieren vinden. Het kan je dus zomaar gebeuren dat je opeens een wolf tegenkomt of een grote bruine grizzlybeer. Dat soort ervaringen zijn sowieso onvergetelijk en dat maakt een vakantie in Alaska ook zo spannend. Je hoeft je ook geen zorgen te maken dat je zomaar een loslopende wolf tegenkomt. Je kunt er voor kiezen om bijvoorbeeld met een Jeep door een reservaat te rijden waar je alle dieren kunt zien. Je zit dan veilig met een groep in een 4×4 en kunt vanuit de auto dan alle wildlife om je heen bekijken zonder dat je gevaar loopt. Ben je niet zo van de dieren, dan kun je natuurlijk ook gewoon kiezen voor een natuurvakantie waarbij je bijvoorbeeld naar de bergmassieven van Alaska gaat. Een andere optie is om een vakantie in Alaska te plannen met een boottocht. Alaska kent schitterende meren waar je doorheen kunt varen en het is altijd leuk om een omgeving te verkennen vanaf het water. Dit geldt voor boottochten door de grachten van een stad, maar natuurlijk ook voor boottochten door natuurlijke omgevingen. Als je een natuurlijke omgeving bekijkt vanaf de bergen, dan krijg je schitterende uitzichten, maar als je diezelfde omgeving bekijkt vanaf het water, dan levert het een hele andere ervaring op. Tevens kun je op het water ook allemaal waterdieren spotten. Hierbij kun je denken aan:

  • Zeeotters
  • Walvissen
  • Zeeleeuwen
  • Papegaaiduikers

Vanaf het water kun je dus op een zeer gevarieerde wijze genieten van je vakantie in Alaska. Wil je meer weten? Kom dan eens langs op wildalaska.be. Hier vind je alles wat je moet weten voor een vakantie in Alaska.

Een vakantie in Alaska individueel of met groep

Als je een vakantie naar Alaska boekt, dan kun je naar verschillende gebieden. Je hebt in ieder geval enorm veel natuurreservaten in Alaska. Maar je kunt het land natuurlijk ook in verschillende gezelschappen verkennen. Je kunt een vakantie in Alaska natuurlijk altijd individueel boeken. Je kunt je reis helemaal naar eigen smaak invullen als je individueel reist, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om deel te nemen aan de programma’s die door wildlife.be worden samengesteld. Je reist dan met begeleiding langs alle hoogtepunten in Alaska. Maar je kunt ook kiezen voor een groepsreis of een groepstour. Je reist dan samen met een groep mensen door verschillende gebieden. Tot slot kun je ook kiezen voor losse excursies. Deze excursies zijn natuurlijk met zorg samengesteld.

Kijk voor meer informatie op de site

Mocht je interesse hebben in een vakantie in Alaska, dan kun je natuurlijk altijd even een kijkje nemen op de website van wildalaska.be. Hier vind je in principe alles wat je moet weten en je kunt hier natuurlijk ook terecht voor vragen en dergelijke.


Comments are closed.