Vakantie en Recreatie

Een Noorderlicht vakantie vergeet u nooit meer

donderdag, 13-10-2016  

Bent u weleens in Scandinavië op vakantie geweest? Als u toen het hoge noorden van het Europees continent hebt bezocht dan hebt u misschien dat merkwaardige groene licht gezien. Een Noorderlicht vakantie staat garant voor een onvergetelijke ervaring. Het noordelijk deel van Scandinavië wordt Lapland genoemd en omdat dit zo noordelijk is, kunt u vele maanden per jaar genieten van het Noorderlicht. Op vakantie gaan vereist veel voorbereiding. Dat geldt ook voor een Noorderlicht vakantie. Maar als u eens op onze website kijkt dan zult u zien dat wij al vele zaken voor u kunnen regelen. Zo kunnen we uw Noorderlicht vakantie helemaal uitstippelen. Het is mogelijk om met een groep te reizen of om een individuele reis te maken. Dat betekent overigens niet dat u helemaal alleen reist. Nee, dan maakt u bijvoorbeeld een Noorderlicht vakantie met uw vrienden of partner. Zo is er voor iedereen een mooie reis te vinden op xplorethenorth.be. Ons reisbureau is opgericht nadat de oprichter het Noorderlicht voor het eerst aanschouwde. Dit prachtige magische en sferische groene licht is te zien aan de noordelijke hemel. Er zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden zodat u optimaal van dit prachtige licht kunt genieten.

Wilt u graag op Noorderlicht vakantie?

Dit licht wordt veroorzaakt door de zonnewind. Grote hoeveelheden geladen deeltjes worden door het magnetisch veld van de Aarde afgebogen bij de Noordpool en overigens ook bij de Zuidpool. Met hoge snelheid penetreren ze de atmosfeer waar ze op de aanwezige zuurstof- en stikstofdeeltjes botsen. De energie die vrijkomt wordt uitgestraald in de vorm van dit kleurrijke licht. Zoals we daarnet al zeiden kunt u vrijwel dagelijks genieten van het Noorderlicht. Uw vakantie kunt u echter zodanig timen zodat u er optimaal van kunt genieten:

  • Ga naar een plek 100 kilometer boven de poolgrens op vakantie. Want daar kunt u genieten van de aurorazone van dit licht.
  • Des te langer uw Noorderlicht vakantie duurt, des te groter de kans dat u vaak dit licht kunt waarnemen.
  • U kunt het beste tussen september en half april op vakantie gaan als u het Noorderlicht wilt aanschouwen.
  • En ten slotte is het aan te raden om het Noorderlicht te zien bij volle maan. Want dan kunt u er echt optimaal van genieten.

Wilt u graag een Noorderlicht vakantie bij ons boeken? Kijkt u dan vandaag nog op de website naar de mogelijkheden. Vraag brochures aan of vraag een offerte op. We sturen u een geheel uitgewerkt reisschema op. Pas als u daar akkoord mee gaat leggen we het voor u vast. Of u nu naar een bungalow wilt of lekker wilt rondreizen, tijdens een Noorderlicht vakantie kan het allemaal!

Vraag bij ons naar de mogelijkheden

Naast de Noorderlicht vakantie bieden we ook allerlei andere reizen aan. Wellicht hebt u altijd al de Noordkaap willen bezoeken. Dat is overigens een uitgelezen plek om het Noorderlicht te zien. Ook verzorgen we cruises naar Spitsbergen door de Noordelijke IJszee. De kans dat u walvissen, ijsberen en andere zeedieren tegenkomt is erg groot. Ook in afgelegen landen zoals IJsland kunt u rondreizen dankzij ons. Wilt u graag met een slee rondreizen door Lapland? Getrokken door husky’s? Vraag het bij ons aan en we boeken uw reis vandaag nog. Natuurlijk kunt u ook gemotoriseerd door de sneeuw trekken van hutje naar hutje. Maar houdt u meer van luxe en wilt u bijvoorbeeld met uw gezin kerst vieren in een riante houten bungalow in Noorwegen? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres. Kijkt u op onze site naar de vele foto’s en laat u overtuigen!


Comments are closed.