Bedrijven en Bedrijfsleven

De ideale boerderijvakantie voor ons gezin

zondag, 2-12-2018  

Afgelopen zomer hebben wij met ons gezin een heerlijke boerderijvakantie beleefd in Overijssel. Dit was echt heerlijk en deze hebben we via parkvakanties.be geboekt. We waren op zoek naar een vakantie binnen Nederland, waarvoor we in eerste instantie bedacht hadden om een huisje op een vakantiepark te boeken. Onze kinderen zijn echter nog jong en ze vinden het vaak net zo leuk om te ravotten in de natuur, dan om aan een zwembad in een vakantiepark te hangen. Een boerderijvakantie, zoals die wordt aangeboden bij Parkvakanties, is natuurlijk super leuk. Hier zijn dieren te vinden en is genoeg interessants te beleven voor het hele gezin.

Een boerderijvakantie is leuk en educatief

Voor onze boerderijvakantie hadden wij specifiek een boerderij in Overijssel gekozen. Dit is qua afstand voor ons goed te doen, het is een mooie omgeving en er liggen leuke plaatsen in de buurt die we kunnen bezoeken. De boerderij van onze keuze had daarnaast erg veel leuke elementen die heel erg leerzaam voor de kinderen bleken te zijn.

  • De kinderen mochten de boer helpen
  • Er waren allerlei dieren aanwezig om mee te knuffelen
  • Er was een grote hooischuur om in te spelen

De kinderen hebben zich echt enorm vermaakt en het leuke is dat je er dan achter komt dat de leeftijd van de kinderen niet zo veel uitmaakt, maar dat een boerderijvakantie voor kinderen van alle leeftijden geweldig is. Echt elke dag gingen de kinderen wel even dieren knuffelen. Geitjes, cavia’s, konijnen, katten en een paar heuse mini-ezeltjes waren op de boerderij aanwezig. Ook konden ze met de boer mee gaan timmeren, waarbij ze alles leerde over het werken op een boerderij en wat deze boer zoal maakte met zijn gereedschap. Ondertussen hadden wij het ook enorm naar ons zin. Omdat er zoveel voor de kinderen geregeld was hebben we weinig naar ze om hoeven kijken, al zijn we regelmatig gezellig meegegaan om de dieren te knuffelen. En even rondspringen in een hooischuur maakt in iedereen het kind weer even los. We konden lekker verse eieren rapen en pannenkoeken bakken en bij de boerderij was een biologische landwinkel waar we elke dag terecht konden voor al het lekkers dat ze daar verkopen. Een boerderijvakantie is voor ons echt ideaal gebleken. We hebben ervaren dat je helemaal niet ver hoeft te rijden om een geweldige vakantie te beleven en Nederland is een prachtig land. Er is zoveel te zien in Overijssel en we zijn er regelmatig op uitgegaan om te gaan wandelen of fietsen. We hebben de kinderen meegenomen naar een nabij gelegen attractiepark en we hebben gezellig veel spelletjes met elkaar gedaan.

Helemaal tot rust komen op de boerderij

Tijdens onze boerderijvakantie hebben we veel en vaak kunnen relaxen en daardoor zijn wij echt helemaal tot rust gekomen. Het fijne is dat de dag op een boerderij vroeg begint, dus voor de kinderen was er al vroeg ook van alles te doen en daardoor konden wij ons eigen tempo bepalen. Niets moest, alles mocht en dat was echt heerlijk. Daarnaast is het erg fijn om tijdens een boerderijvakantie af en toe ook even lekker mee te helpen in de buitenlucht. De activiteiten die je dan onderneemt zijn zo anders dan je normaal overdag tijdens een kantoorbaan uitvoert, dat dit je hoofd helemaal leeg maakt. Je komt compleet los van alle dagelijkse beslommeringen en al na een paar dagen zit je helemaal in het landelijke leven en kun je volop genieten. Voor ons hele gezin is de boerderijvakantie zo goed bevallen dat deze zeker voor herhaling vatbaar is.


Comments are closed.