Mens en gezondheid

Afslanken doe je effectief en blijvend via hypnotherapie

donderdag, 15-9-2016  

hypnosepraktijk - afslankenVeel mensen die bezig zijn met afslanken doen aan symptoombestrijding. Het symptoom is natuurlijk het overgewicht. Mensen hebben teveel kilo’s en om die kilo’s te verwijderen vallen ze direct de kilo’s aan door te diëten en te sporten.  De oorzaak van hun overgewicht blijft echter onaangetast en je kunt wel nagaan dat wanneer je de oorzaak niet aanpakt, je niet echt effectief kunt afslanken. Het jojo effect bestaat niet voor niets en is voor een groot deel psychisch te verklaren. Als je gaat afslanken dan ontzeg je je lichaam alles waar het blij van wordt en waar jij als persoon blij van wordt. Hoe langer je dit doet, des te vervelender voel je je. Na je dieet ben je dan ook blij dat je eindelijk het eten dat je zo lang hebt moeten missen weer kunt eten. Probleem is vaak dat je de verloren tijd gaat inhalen. Dit leidt tot een korte injectie van heerlijke gevoelens gevolgd door depressie vanwege het feit dat je weer aankomt. Deze depressieve gevoelens leiden tot meer eten om jezelf beter te doen voelen, maar heeft als effect dat je je nog slechter voelt en voor je het weet kom je in een neerwaartse spiraal terecht. Dit gebeurt vaak direct na een intensief dieet. Hierdoor is het dus vrij duidelijk dat het geen goed idee is om alleen de symptomen te bestrijden, want als je niet ook de oorzaak aanpakt, dan blijf je altijd heen en weer slingeren tussen gewichtsafname en gewichtstoename. Als je echt effectief wilt afslanken, dan zal je de psychische bron van alle problemen moeten aanpakken. Dit kun je doen via hypnose of hypnotherapie. Het verlangen naar lekker en ongezond eten is vaak niet alleen een verlangen dat voortkomt uit de lekkerheid van dat eten. Het is vooral ook een verlangen dat voortkomt uit een drang om iets op te vullen. Een geestelijk ongenoegen kan dus verantwoordelijk zijn voor die drang. Als je de drang weghaalt en dus niet meer de behoefte voelt om die ongezonde lekkernijen te eten, dan kun je een stuk effectiever afslanken.

Afslanken op een makkelijke manier

Diëten en sporten zijn zware methodes om af te vallen en het is dan ook des te zuurder als je nadien weer aankomt. Als je onder hypnose gaat, dan hoef je niets te doen en terwijl jij onder hypnose verkeert, wordt de bron van je overgewicht zorgvuldig verwijderd. Je hersenen worden als het ware gereset en alle bagage die bijdraagt aan je overgewicht wordt weggehaald. Als je je computer opnieuw installeert met een zogenaamde ‘clean install’, dan wordt alle overbodige rommel weggegooid en daarna loopt je computer weer net zo soepel als toen je hem net kocht. Een mens maakt veel mee tijdens zijn of haar leven en al die bagage wordt opgeslagen in het onderbewuste. Aldaar zorgt het voor allerlei problemen. Door de hersenen als het ware schoon te maken, wordt alle overbodige bagage verwijderd. Mocht je problemen hebben met afslanken, dan is hypnotherapie de beste methode om de bron aan te pakken.

De vele toepassingen van hypnotherapie

Zoals gezegd verzamel je veel bagage tijdens je leven en deze bagage is de oorzaak van allerlei grote en kleine gedragsuitingen. Met hypnotherapie kun je dus veel meer bereiken dan alleen effectief afslanken. Zoals gezegd wordt je geest als het ware schoongemaakt en daardoor worden de oorzaken van veel van je problemen verwijderd. Hierbij kun je denken aan:

  • Angsten
  • Roken
  • Blozen
  • Zweten
  • Chronische pijn
  • Impotentie

Kortom, je kunt veel van je problemen effectief en gemakkelijk verhelpen met hypnotherapie. Voor het plannen van een afspraak voor hypnotherapie kun je terecht op hypnosepraktijk.net.


Comments are closed.